اجتماعی

کنترل جرائم موادمخدر در فضای مجازی

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: باتوجه به تاکید رییس جمهور، راهبرد ضربه به بنیان‌های مالی قاچاقچیان مواد مخدر و پولشویی، در صدر اولویتهای مبارزه با مواد مخدر کشور قرار دارد.

به گزارش مجله خبری آبادی 118، سردار اسکندر مومنی در مراسم سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه گزارشهای جهانی حاکی از آن است که قاچاق و مصرف مواد مخدر و متامفتامینها همچنان در جهان در حال گسترش است، گفت: شواهد نشان دهنده افزایش استفاده از اینترنت در تجارت و قاچاق و خرید و فروش مواد مخدر و روانگردانها در جهان است.

وی افزود: در منطقه ما براساس گزارش unodc کشت تریاک در افغانستان در سال ۲۰۲۲ به میزان ۳۲ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است. این در حالیست که افغانستان بیش از ۸۰ درصد تریاک جهان را تامین می‌کند.

وی ادامه داد: علاوه بر تولید تریاک و متامفتامین، این کشور رتبه دوم تولید کانابیس در جهان را داراست.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: ایران در خط مقدم مبارزه جهانی با قاچاق مواد مخدر و جرائم مرتبط با آن از قبیل شرارت و قاچاق انسان و تحرکات مسلحانه روبروست که خسارات مالی و انسانی فراوانی تحمیل می‌کند. در این رابطه میلیاردها دلار که می‌توانست برای برنامه‌های پیشرفت پایدار کشور هزینه شود در مبارزه با معضل جهانی مواد مخدر مصروف می‌شود.

مومنی افزود: ایران با کشف حدود ۸۰۰ تن مواد مخدر و روانگردان بالاترین آمار کشفیات مواد افیونی را داشته و براساس گزارش سازمان ملل جایگاه اول در جهان را به خود اختصاص داده است. این دستاورد با جانفشانی و شهادت تعدادی از نیروهای پلیس ایران حاصل شده است.

وی با بیان اینکه ضربه به بنیانهای مالی قاچاقچیان یکی از مهمترین موضوعات کلیدی کشور است گفت: باتوجه به تاکید رییس جمهور، راهبرد مبارزه با بنیان‌های مالی قاچاقچیان مواد مخدر و پولشویی در صدر و اولویت‌های مبارزه با مواد مخدر کشور قرار دارد.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: پیشگیری از مصرف موادمخدر و روان‌گردان، همان‌طور که در شعار سال ۲۰۲۳ روز جهانی مبارزه با موادمخدر نیز مورد تأکید قرار گرفته است، جزو موضوعات کلیدی کشور در مبارزه با موادمخدر استدر این راستا ایجاد بیش از ۴۸ هزار کانون یاریگران زندگی در مدارس و اجرای طرح یاریگران محله و روستا و آموزش و توانمندسازی گروه‌های هدف از برنامه‌های پیشگیری از مصرف موادمخدر در یک سال گذشته بوده است.

مؤمنی با بیان اینکه مشارکت مردم و سازمان‌های مردم‌نهاد در زمینه‌های پیشگیری، کاهش آسیب و درمان در کشور بسیار جدی و قابل توجه است، افزود: برنامه‌ریزی لازم به منظور حضور و مشارکت جدی آحاد مردم و خانواده‌ها و حمایت از تشکل‌های مردمی در زمینه‌های پیشگیری، کاهش آسیب و درمان معتادان انجام و در سال گذشته در ۱۵ استان کشور مجمع خیرین تشکیل شد. راه‌اندازی و ظرفیت مراکز نگهداری و درمان معتادان پرخطر نیز در سال گذشته ۱۲۴ درصد افزایش یافت.

وی با بیان اینکه کنترل جرائم موادمخدر در فضای مجازی را می‌توان به‌عنوان یکی دیگر از موضوعات کلیدی ستاد در یک سال اخیر نام برد، گفت: تلاش برای ایجاد اشراف اطلاعاتی بر فضای مجازی به‌منظور کنترل و مقابله با جریان‌های ترویج و عرضه موادمخدر و روان‌گردان‌ها از جمله راهبردهای ستاد در این موضوع است.

دبیرکل ستاد امبارزه با مواد مخدر ظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران نه تنها راهبردهای مقابله‌ای شامل مبارزه فراگیر و قاطع علیه کلیه فعالیت‌ها و اقدامات غیرقانونی مرتبط با موادمخدر و روان‌گردان و پیش سازهای آن‌، تعقیب و انهدام شبکه‌ها و مقابله با عوامل اصلی داخلی و بین‌المللی مرتبط، کنترل مرزهای ورودی و خروجی کشور را در پیش گرفته است؛ بلکه به‌طور متوازن در اجرای راهبردهای پیشگیری، درمان و بازتوانی معتادان، کاهش آسیب و حمایت‌های اجتماعی پس از درمان، تلاش می‌کند.

انتهای پیام

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
آماده برای کشف ی سفر مجازی … ورزش با ساعت هوشمند عکاسی با طعم هدفون های 2023