گردشگری و سفر

پیگیری ثبت زاغه‌های دستکند روستای ترخین‌آباد در سال‌جاری

مجله خبری آبادی 118/همدان مدیر اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اسدآباد از پیگیری ثبت زاغه‌های دستکند روستای گردشگری ترخین آباد این شهرستان در فهرست آثار ملی کشور در سال جاری خبر داد.

کامران اکبری‌شایگان در گفت‌وگو با مجله خبری آبادی 118، اظهار کرد: در سال گذشته معرفی دو درخت پیراسماعیل بالا و پایین و دو حمام شهر آجین و روستای کمک سفلی برای ثبت در فهرست آثار ملی کشور در دست ‌پیگیری بود که در سال جاری نیز معرفی زاغه‌های دستکند ترخین آباد جزء برنامه‌های این اداره خواهد بود.

وی با بیان اینکه اکثریت منازل روستای ترخین آباد دارای زاغه‌های دستکند هستند اما سه تا چهار زاغه دستکند از بین زاغه‌های دستکند این روستا بزرگتر و شاخص‌تر به شمار می‌رود، افزود: با معرفی زاغه‌های دستکند برای پیگیری ثبت در فهرست آثار ملی باید از تک تک زاغه‌های دستکند روستا توسط کارشناسان امر بازدید شود و پس از نقشه برداری و تأیید، مراحل ثبت در فهرست آثار ملی کشور آن انجام می‌گیرد.

اکبری‌شایگان با اشاره به اینکه در مناطق دیگری از شهرستان نیز زاغه‌های دستکند وجود دارد و آمار این دستکندها را به اداره میراث شهرستان داده‌اند، گفت: در حال حاضر این زاغه‌های دستکند را باز نکرده‌ایم و فعلاً تنها زاغه‌های دستکند روستای گردشگری ترخین آباد مهیای معرفی و پیگیری برای ثبت فهرست آثار ملی کشور هستند.

وی خاطرنشان کرد: ثبت زاغه‌های دستکند روستای ترخین آباد در فهرست آثار ملی کشور از نقش مؤثری در رونق گردشگری هر چه بیشتر این روستا و نیز روستای گردشگری ملحمدره معروف به ماسوله غرب کشور در همسایگی ترخین آباد برخوردار خواهد بود ضمن اینکه در روستای ترخین آباد سه آسیاب آبی نیز مربوط به دوران قاجاریه در سال ۸۴ ثبت فهرست آثار ملی کشور شده است.

اکبری‌شایگان با بیان اینکه زاغه‌های دستکند ترخین آباد در دوران جنگ جهانی برای فرار از قشون روس و بعدها به عنوان محل نگهداری دام مورد استفاده قرار می گرفته است، تصریح کرد: اکثریت این زاغه ها مربوط به کاربرد اقامتی، آیینی، پناهگاه و سکونتگاهی و محل نگهداری احشام بوده اند و بدون شک برای شناخته شدن این آثار ارزشمند باید پیگیری کرد.

وی همچنین با اشاره به فعالیت سه خانه بوم گردی در روستای ملحمدره افزود: در چند سال اخیر در حوزه زیرساخت روستای توریستی و گردشگری ملحمدره معروف به ماسوله غرب کشور در شهرستان اسدآباد اقدامات خوبی انجام گرفته و همین امر موجب تقویت بخش خصوصی و افزایش تعداد خانه‌های بوم‌گردی این روستا شده است.

مدیر اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اسدآباد با بیان اینکه اگر بتوانیم زیرساخت‌های لازم را در روستاهایی که دارای جاذبه گردشگری هستند فراهم کنیم قطعا زمینه برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در این روستاها فراهم خواهد شد، یادآور شد: شهرستان اسدآباد دارای ۱۵۸ آثار تاریخی و باستانی بوده که ۵۹ اثر آن ثبت آثار ملی کشور شده اند.

انتهای پیام

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
آماده برای کشف ی سفر مجازی … ورزش با ساعت هوشمند عکاسی با طعم هدفون های 2023