گردشگری و سفر

نمی‌توان به صنعت گردشگری نگاه سنتی داشت

مجله خبری آبادی 118/خراسان رضوی یک فعال حوزه گردشگری با بیان اینکه گردشگری یک صنعت است و نمی‌توان به آن یک نگاه سنتی داشت، گفت: اگر برنامه‌ریزی خوبی برای مسافران نداشته باشیم قطعاً هر منطقه به شهری عبوری تبدیل خواهد شد.

علی قربانی در گفت و گو با مجله خبری آبادی 118 خاطرنشان کرد: اگرچه جاده و حمل و نقل ریلی و هوایی تأثیر بسیاری در جذب گردشگر دارد اما بسیاری از شهرستان‌ها از نبود این زیرساخت‌ها رنج می‌برند.

وی با اشاره به اینکه به عنوان مثال اگر تونل شهرستان درگز و یا باند دوم شادمهر به کاشمر تا انابد راه‌اندازی شود در افزایش گردشگر تأثیر بسیاری دارد، عنوان کرد: متأسفانه تعدادی از شهرستان‌ها حتی تابلوی معرفی و راهنمای آثار تاریخی را ندارند.

تاثیر تورهای گردشگری در معرفی آثار تاریخی و گردشگری

این فعال حوزه گردشگری راه‌اندازی تورهای گردشگری در تمامی شهرستان‌ها را برای معرفی آثار تاریخی و مناطق گردشگری ضروری دانست و اظهار کرد: می‌طلبد شهرداری‌ها در معرفی آثار تاریخی و مناطق گردشگری همکاری بیشتری با میراث فرهنگی داشته باشند.

وی در ادامه با بیان اینکه نصب تابلوهای معرفی تاریخی در ورودی شهرها اسلوب خاص خود را دارد، گفت: متأسفانه مدیریت شهری برخی شهرها به این موضوع که از اهمیت خاصی هم برخوردار است بهایی نمی‌دهد.

زرق و برق دنیای گردشگری بسیار زیاد است

قربانی در همین خصوص با اشاره به اینکه تعداد بسیاری از شهرهای حتی تاریخی از نداشتن تابلوهای مسیریابی آثار تاریخی رنج می‌برد، عنوان کرد: زرق و برق دنیای گردشگری آن‌قدر زیاد است که هر چه در معرفی و آشناسازی شهروندان تلاش کنیم بازهم جای کار بیشتری دارد.

وی همچنین با اعلام اینکه در سال ۱۳۹۷ برای حدود ۲۵ شهرستان خراسان رضوی کتابچه‌هایی توسط میراث فرهنگی در راستای معرفی آثار تاریخی همان منطقه تهیه و توزیع شد، افزود: همچنان در معرفی آثار تاریخی به گردشگران با مشکلاتی مواجه هستیم.

نمی‌توان به صنعت گردشگری نگاه سنتی داشت

این فعال حوزه گردشگری اظهار کرد: بسیاری از شهرستان‌های خراسان رضوی مکان‌ها و آثار تاریخی فراوانی برای جذب گردشگر دارند که می‌طلبد برای معرفی آنها تلاش شود.

وی با بیان اینکه در این مسیر رسانه‌ها نقش بسزایی دارند، اذعان کرد: انتظار داریم رسانه‌ها بیش از این برای معرفی مناطق گردشگری و آثار تاریخی به میراث فرهنگی کمک کنند و مطالبه گری داشته باشند.

برنامه‌های گردشگری باید پیوست فرهنگی داشته باشد

قربانی با تأکید بر اینکه اجرای برنامه‌های گردشگری باید پیوست فرهنگی داشته باشد، تصریح کرد: حوزه میراث فرهنگی نیازمند فرهنگ‌سازی بیشتری است.

وی در ادامه با اعلام اینکه توسعه بوم گردی‌ها در افزایش اقامت مسافران تأثیر بسیاری دارند، گفت: باید به گردشگری واقع‌بینانه نگاه کرد، نمی‌شود انتظار داشت یک گردشگر خارجی و یا مسافر با سطح درآمدی خاص، زائرسراهایی را که کمترین امکانات و وضعیت نامطلوبی دارند، برای اقامت خود انتخاب نماید.

این فعال حوزه گردشگری گفت: هرچند نبود مکان مناسب برای اسکان مسافر یکی از مهم‌ترین مشکلات بود اما طی سال‌های اخیر با تلاش میراث فرهنگی اقامتگاه‌های بوم گردی از افزایش خوبی برخوردار بودند، البته هنوز هم جای کار بسیار دارد.

رونق گردشگری درگرو حضور سرمایه‌گذاران

وی با تأکید بر اینکه برای رونق گردشگری نیازمند حضور سرمایه‌گذاران هستیم، خاطرنشان کرد: قطعاً با تأمین زیرساخت‌های لازم، بسیاری از شهرها می‌توانند مرکز گردشگر پذیر و گردشگر فِرست باشند.

قربانی بیان کرد: هنوز در برخی شهرها شرایطی فراهم نشده که گردشگران ماندگاری چندین روز را داشته باشند که اگر این کار صورت گیرد درآمدزایی و رونق اقتصادی را به دنبال خواهد داشت، بدون شک با رونق بخشی گردشگری می‌توان به اقتصاد پویای شهری نائل شد.

وی با تأکید بر اینکه اگر از قطار گردشگری عقب بیفتیم با مشکلات جدی مواجه خواهیم شد، افزود: طی سال‌های اخیر در شهرستان‌های مختلف به موضوع گردشگری توجه خوبی شده است.

این فعال حوزه گردشگری با تأکید بر این‌که یکی از محورهای سند توسعه باید موضوع گردشگری باشد، اظهار کرد: هنوز در حوزه میراث فرهنگی داشته‌هایمان بسیار کم است.

نمی‌توان به صنعت گردشگری نگاه سنتی داشت

وی بیان کرد: هرچند سفرهای خارجی جذابیت‌های خاص خود را دارد اما با توجه به افزایش هزینه‌ها باید گردشگری داخلی به خصوص بوم‌گردی‌ها از این فرصت استفاده کرده و جاذبه‌های خود را قوی‌تر کنند.

رنج گردشگری از نبود نقشه راه

قربانی در ادامه با اعلام این‌که گردشگری در بسیاری از شهرستان‌ها از نبود نقشه راه رنج می‌برد، گفت: تاکنون شهرستان‌ها اطلاع‌رسانی خوبی از اماکن گردشگری و دیدنی همان منطقه نداشته‌اند که مورد انتظار است.

 وی با بیان این‌که امروزه صنعت گردشگری به عنوان یک نیروی محرک اقتصادی به شمار می‌رود، گفت: بسیاری از کشورها مدل توسعه خود را بر مسیر گردشگری طراحی می‌کنند. 

این فعال حوزه گردشگری گفت: با توجه به پتانسیل‌ها و اهمیتی که گردشگری دارد معتقدم این حوزه یا باید یک وزارتخانه جدایی داشته باشد و یا تابعه‌ای از وزارت اقتصاد و یا صنعت و معدن می‌بود.

وی افزود: گردشگری یک صنعت است و نمی‌توان به آن یک نگاه سنتی داشت، اگر برنامه‌ریزی خوبی برای مسافران نداشته باشیم قطعاً هر منطقه به شهری عبوری تبدیل خواهد شد.

این فعال حوزه گردشگری خاطرنشان کرد: حوزه گردشگری در برخی شهرستان‌های خراسان رضوی با مشکل زیرساخت‌ها مواجه است.

انتهای پیام

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
آماده برای کشف ی سفر مجازی … ورزش با ساعت هوشمند عکاسی با طعم هدفون های 2023