گردشگری و سفر

اقامت گردشگران داخلی و خارجی در تربت‌حیدریه به ۳ شب رسید/عبور سالیانه ۱۵ میلیون مسافر

مجله خبری آبادی 118/خراسان رضوی رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان تربت‌حیدریه گفت: با فراهم شدن زیرساخت‌های مورد نیاز اقامت گردشگران داخلی و خارجی در تربت‌حیدریه به سه شب رسیده است.

علی محمدی در پاسخ به سؤال مجله خبری آبادی 118 که برای جذب بهتر گردشگران داخلی و خارجی چه اقداماتی صورت گرفته است، اظهار کرد: اقدامات صورت گرفته برای حضور گردشگران بیشتر در حوزه زیرساخت‌ها بوده است.

وی با بیان اینکه هرچند برای اقامت گردشگران همیشه با مشکلاتی مواجه بوده‌ایم اما اقامتگاه‌های بوم گردی تا حدودی مشکلات زیرساختی در این زمینه را رفع کرده‌اند، اظهار کرد: اخیراً اولین رستوران سنتی شهرستان با مجوز میراث فرهنگی در رباط علیا مربوط به دوره قاجار راه‌اندازی شده است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان تربت‌حیدریه همچنین با اشاره به اینکه برای معرفی بهتر مکان‌های گردشگری و آثار تاریخی شهرستان از طریق فضای مجازی و دیگر بخش‌ها اقدامات قابل توجهی صورت گرفته است، بیان کرد: برای اکثر بناهای تاریخی بارکدها و کیو آر تعریف شد که به راحتی قابلیت دسترسی به اطاعات مربوط به آن بنا را فراهم می‌کند.

وی با اشاره به اینکه هر تور گردشگری که در بخش‌های مختلف از جمله گردشگری، زعفران، ابریشم، طبیعت‌گردی، معدن و…به شهرستان بیاید لیدر تخصصی را در منطقه داریم و راهنمایی‌های لازم صورت می‌گیرد، گفت: این‌ها از جمله اقداماتی هستند که مورد استقبال گردشگران قرار گرفته است.

اقامت گردشگران داخلی و خارجی در تربت‌حیدریه به ۳ شب رسید/عبور سالیانه ۱۵ میلیون مسافر

فعالیت حدود ۲۰ اقامتگاه بوم گردی در شهرستان

محمدی در ادامه از فعالیت حدود ۲۰ اقامتگاه بوم گردی فعال در شهرستان خبر داد و عنوان کرد: علیرغم اینکه شیوع ویروس کرونا و برخی مسائل دیگر در سطح کشور و ملی، حضور گردشگران را تحت‌الشعاع قرار داد ولی با این وجود از ابتدای امسال تاکنون پذیرای بالغ‌ بر ۱۵ تور گردشگری مختلف در شهرستان بوده‌ایم.

وی با بیان اینکه با فراهم شدن زیرساخت‌ها اقامت گردشگران داخلی و خارجی در تربت‌حیدریه به سه شب رسیده است، از آغاز تهیه طرح جامع گردشگری شهرستان خبر داد و افزود: تربت‌حیدریه چون در بخش کشاورزی و ابریشم شاخص است با این رویکرد اقدامات لازم انجام می‌شود.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان تربت‌حیدریه اذعان کرد: همچنین احیاء و مرمت کاربری متناسب با نوع بناهای تاریخی شهرستان از اولویت‌های شهرستان است، از ظرفیت گردشگری کشاورزی و معدن هم به خوبی استفاده می‌شود.

وی ادامه داد: هرچند بیشتر پتانسیل‌های شاخص حوزه گردشگری در بخش‌ها و روستاهاست اما زیرساخت‌های خدماتی به ویژه در مناطق گردشگر پذیر از جمله آبشار رودمعجن و رودخانه حصار که گردشگران بسیاری به این مناطق می‌روند هنوز به طور مطلوب فراهم نیست و در خصوص سرویس‌های بهداشتی و زیرساخت‌های اولیه مقداری با کمبود مواجه‌ایم.

محمدی همچنین از پیگیری‌های لازم برای راه‌اندازی پایگاه اطلاع‌رسانی در ورودی شهرستان خبر داد و اذعان کرد: با توجه به اینکه سالیانه بالغ‌ بر ۱۰ تا ۱۵ میلیون زائر و مسافر از تربت‌حیدریه عبور می‌کنند وجود پایگاه اطلاع‌رسانی جزو ضروریات است.

وی با بیان اینکه به جز برنامه‌های مناسبتی جشنواره‌های زعفران و بازی‌های بومی محلی در روستاهای گردشگر پذیر نیز برگزار می‌شود، افزود: بیشتر تمرکز برای برگزاری جشنواره گردشگری ابریشم است که اوایل سال آینده برگزار می‌شود.

احیاء بخشی از هویت و پیشینه تاریخی شهر با مرمت آثار فرهنگی تاریخی

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان تربت‌حیدریه در ادامه گفت: مرمت و ساماندهی مسجد تاریخی جوادالائمه (ع) و سر درب سرای تاریخی حاج رئیس با مشارکت خیران و دوستداران میراث فرهنگی انجام شده است.

وی افزود: این آثار فرهنگی تاریخی که مربوط به دوران قاجاریه است در داخل بافت تاریخی شهر تربت‌حیدریه واقع شده و با مرمت و ساماندهی آن‌ها بخشی از هویت و پیشینه تاریخی شهر تربت‌حیدریه احیا شد.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان تربت‌حیدریه ادامه داد: در سطح شهر تربت‌حیدریه ۵ مسجد تاریخی وجود دارد که مسجد جوادالائمه (ع) تنها نمونه باقی مانده از نوع مسجد محله است.

وی گفت: از ابتدای امسال بالغ‌ بر ۶ اثر تاریخی دیگر از جمله سرای امین، مسجد عماد، آب انبار شیر چهارسوق و رباط تاریخی طبسی، رباط لاری و رباط علیا با مشارکت مالکان و سرمایه‌گذاران مرمت و ساماندهی شده است.

محمدی افزود: وجود ۹ کاروانسرا و پنج سرای تاریخی در سطح شهرستان تربت‌حیدریه نشان از رونق تجاری این منطقه درگذشته و تردد زیاد کاروانیان تجاری و زیارتی به دلیل موقعیت ویژه شهرستان و قرارگیری در مسیر جنوب کشور به مشهد مقدس بوده است.

وی اذعان کرد: از مهمترین اهداف و سیاست‌های این اداره، استفاده از ظرفیت‌های مردمی و انجمن‌های میراث فرهنگی است و در این راستا تعداد ۶ اثر تاریخی با مشارکت مردم و بخش خصوصی، مرمت و احیا شد.

اقامت گردشگران داخلی و خارجی در تربت‌حیدریه به ۳ شب رسید/عبور سالیانه ۱۵ میلیون مسافر

پرداخت ۱۵۰ میلیارد ریال تسهیلات گردشگری

وی در ادامه خاطرنشان کرد: از ابتدای آغاز به کار دولت سیزدهم ۱۵۰ میلیارد ریال تسهیلات گردشگری به این شهرستان پرداخت شده که رشد سه برابری شاخص‌های حوزه گردشگری منطقه را در پی داشته است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان تربت‌حیدریه با اشاره به اینکه برای نخستین بار و با هدف کاربری فرهنگی و گردشگری، ۱۲ بنای تاریخی شهرستان مرمت و ساماندهی شد، عنوان کرد: در همین مدت سه خانه صنایع‌دستی با هدف آموزش، تولید و عرضه صنایع‌دستی در سطح شهرستان ایجاد شده است.

رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان تربت‌حیدریه نیز گفت: ایجاد سه موزه تخصصی و شاخص در شهرستان و توجه به زیرساخت‌های گردشگری به‌ ویژه در روستاها و تجهیز مجتمع‌های خدماتی رفاهی بین‌راهی از دیگر اقدامات این اداره در طول دولت سیزدهم است.

رشد ۱۰ برابری تورهای گردشگری تخصصی

محمدی همچنین از رشد ۱۰ برابری تورهای گردشگری تخصصی و برگزاری جشنواره‌ها و نمایشگاه‌ها خبر داد و افزود: اکنون تربت‌حیدریه به عنوان یکی از شهرستان‌های پیشرو استان خراسان رضوی در حوزه تغییر کاربری کاروانسراهای تاریخی به مکان‌های اقامتی و گردشگری است.

وی در همین خصوص اظهار کرد: تا پایان امسال کاروانسراهای تاریخی کامه، کسکک، میاندشت و شور حصار مورد بهره‌برداری قرار خواهد گرفت.

رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان تربت‌حیدریه گفت: حدود ۴۰۰ اثر تاریخی و جاذبه گردشگری در تربت‌حیدریه وجود دارد که ۹۰ مورد آن در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

تربت‌حیدریه در فاصله حدود ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد مقدس و مرکز استان خراسان رضوی قرار دارد.

انتهای پیام

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
آماده برای کشف ی سفر مجازی … ورزش با ساعت هوشمند عکاسی با طعم هدفون های 2023