گردشگری و سفر

آغاز ساماندهی ۳۸ بنای تاریخی گیلان

مجله خبری آبادی 118/گیلان مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان با بیان اینکه صیانت از بناهای تاریخی لازمه‌ رونق گردشگری است، گفت: در حال حاضر با اعتباری بالغ بر ۵۰۰ میلیارد ریال، ساماندهی ۳۸ بنای تاریخی گیلان توسط بخش‌های دولتی، عمومی و خصوصی آغاز شده و این امر با نظارت کارشناسان فنی اداره‌کل همچنان ادامه دارد.

ولی جهانی امروز در جلسه شورای اداری میراث استان که همزمان با پنجمین روز از هفته دولت با عنوان «دولت مردم؛ عدالت، شفافیت و مبارزه با فساد» در سالن جلسات این اداره برگزار شد، ضمن تبریک هفته دولت و گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر، اظهار کرد: هفته دولت فرصتی است که مدیران باید به درستی دستاوردها، عملکرد و اقدامات خود را برای مردم تبیین کنند.

مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان گیلان افزود: هم‌اکنون ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار به مناسبت هفته دولت و به منظور حفظ و احیای بناهای تاریخی فاخر استان گیلان صرف شده یا در حال هزینه(سرمایه) شدن است.

جهانی گفت: هویت ملی هر کشوری موجبات فخر و مباهات آن ملت است و به همین منظور حفظ، احیاء و بهره‌برداری بهینه بناهای تاریخی از اولویت‌های دولت سیزدهم می‌باشد.

وی با اشاره به فعالیت کارگاه‌های مختلف مرمت از آثار تاریخی در سراسر استان بیان کرد: در حال حاضر با اعتباری بالغ بر ۵۰۰ میلیارد ریال، ساماندهی ۳۸ بنای تاریخی گیلان توسط بخش‌های دولتی، عمومی و خصوصی آغاز شده و این امر با نظارت کارشناسان فنی اداره‌کل همچنان ادامه دارد.

مدیرکل میراث‌ فرهنگی گیلان ادامه داد: بازسازی مشارکتی چند بنا در شهرک تاریخی ماسوله، تعریف کاربری مناسب به تعدادی دیگر از ساختمان‌ها همچون خانه‌های شیرازی، خسرو آبادی، اشکوری، زری دوست و غیره اقدامات قابل اعتنا بوده که آنها نیز مراحل پایانی خویش را سپری می‌کند.

جهانی بیان کرد: اگر چه تحریم‌های ظالمانه محدودیت‌هایی را برای کشور ایجاد کرده اما خوشبختانه با اقدامات انقلابی و فرهنگی به‌هنگام دولت مردمی ایران قوی تنگناها در حوزه میراث فرهنگی کمتر احساس شده به‌گونه‌ای که علاوه‌بر اعتبارات دولتی با برنامه ریزی بخش‌های خصوصی، خیرین و مالکان بناها به سرمایه گذاری در این حوزه علاقه مند شده و اقدامات بسیار خوبی در حال انجام است.

وی گفت: با فرصت پیش رو و نگاه ویژه به حوزه‌ میراث فرهنگی، امید است تا حدود زیادی بافت‌ها و بناهای تاریخی استان ساماندهی شده و به بهره برداری برسد.

مدیرکل میراث فرهنگی گیلان یکی از راه‌های برون رفت از چالش‌های اقتصادی پیش رو را توجه ویژه به صنعت گردشگری دانست و افزود: صیانت از بناهای تاریخی لازمه‌ رونق گردشگری است و در این راستا سیاست اداره‌کل ذیل سیاست کلان وزارتخانه تعریف شده و به همان میزان از اهمیت و جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.

جهانی با اشاره به مرمت بناهای تاریخی موزه میراث‌روستایی، شهرک تاریخی ماسوله، قلعه رودخان، مدرسه فروغ، کاخ دادگستری شهر بندرانزلی، میل راهنمای روستای اُمام، خانه‌های عضدی، قدیری، محصصی، نصرتیان، هتل ایران و ده‌ها ساختمان تاریخی دیگر ابراز امیدواری کرد، همچون دو سال گذشته با اختصاص اعتبار لازم و مرمت به‌هنگام آثار بتوان امانت گذشتگان را سالم به آیندگان سپرد.

انتهای پیام

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
آماده برای کشف ی سفر مجازی … ورزش با ساعت هوشمند عکاسی با طعم هدفون های 2023